Kappen

Heeft u een boom die gekapt moet worden?


Tarzan begint waar de hoogwerker eindigt! Wilt u een boom kappen? Tarzan Boomspecialisteren kan dit voor u doen op urenbasis (u betaald per gewerkt uur) of u kunt een offerte laten opmaken. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier

Kapmethodes


Iedere boom is anders. Zo ook iedere locatie. De een staat in een hofje midden in het centrum van Amsterdam, de ander in een weiland of langs een drukke weg. Dit heeft invloed op de werkwijze die wij handteren om de boom te kappen. Hieronder een overzicht van de verschillende kapmethodes die wij toepassen: 
 
1) Vellen (de boom heeft de ruimte om te vallen en kan bij de grond worden afgezaagd)
2) Slopen (we verwijderen de boom met een hoogwerker of klimmend, vaak laten we hierbij het hout veilig naar beneden zakken aan een vanglijn)
3) Weg hijsen (we hijsen het hout weg met behulp van een hijskraan)

Kapvergunning


Voordat u de boom laat kappen dient u te weten of u een kapvergunning nodig heeft. Tegenwoordig hoeft er niet voor de kap van iedere boom een kapvergunning te worden aangevraagd. De gemeente (of het stadsdeel) waar uw boom in staat heeft hiervoor voorwaarden opgesteld. Deze informatie kan worden opgevraagd bij de betreffende gemeente (of het stadsdeel). Tarzan Boomspecialisten kan dit ook voor u uitzoeken en, indien nodig, de gehele vergunningsaanvraag afhandelen.