Het bedrijf Tarzan

Van Frans naar Tarzan


Tarzan Boomspecialisten is in 2003 opgericht als eenmanszaak. Wat toen begon met een bakfiets, een moterkettingzaag en een klimset is door de jaren heen uitgegroeid tot een gespecialiseerd professioneel bedrijf. Wij voeren vooral werk uit voor particulieren. Daarnaast worden wij gevraagd door (hoveniers) bedrijven en overheden om hun te ondersteunen met ons specialisme.  

Onze visie
Wij werken vanuit een ideologische insteek, maar bovenal zijn wij een commercieel bedrijf dat u de hoogste kwaliteit en service wil bieden. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in alle werkzaamheden op gebied van bomen (snoeien, kappen, onderzoek, etc.). Daarnaast houden wij ons bezig met tuin- en groenonderhoud en handelen wij in boomstam(producten) en maken wij houtsculpturen. 

Team Tarzan


Tarzan Boomspecialisten Met hun Klimgordels in een populier
Tarzan Team
Frans doet nader boom onderzoek in een esdoorn
Frans
Winnaar Nederlands Kampioenschap Boomveiligheidscontroleur
Annemiek
Lekker bezig! Sietse!
Tarzan Sietse
Goed Gedaan Daniel!
Tarzan Daniel
Ons kantoor te Nes aan de Amstel (gemeente Amstelveen) in de sneeuw (met houtkachel)
Ons kantoor
Met ons "Bakkie" en daarachter onze grote aanhanger kunnen wij 3500kg aan snoei en kap hout en takken afvoeren
Onze "Bakkie" met grote aanhanger totaal laadvermogen 3500kg!
Tarzan Frans op de bakfiets voor ecologisch natuurlijk snoei werk in Artis Amsterdam
Tarzan Frans op de bakfiets
Tarzan FransTarzan Frans voor snoeiwerk op de bakfiets in Artis Amsterdam
Ik ben geboren en getogen op de Amsterdamseweg te Amstelveen. Vanaf mijn dertiende droomde ik ervan om boswachter te worden.  Tijdens mijn studie kwam ik er achter dat boswachter veelal betekende dat je moest begeleiden, besturen en organiseren. Toen ik tijdens mijn studie in contact kwam met het vak boomverzorging merkte ik dat ik dat wel aantrekkelijk vond! De fysieke arbeid, het werken op hoogte en het kijken naar de boom als individu. Vanaf dat moment begon ik al met het uitvoeren van particulier boomonderhoud en kapwerkzaamheden. Voor dat ik met Tarzan begon heb ik nog doorgeleerd, maar ik ben altijd doorgegaan met mijn liefhebberij: de boomverzorging. In 2003 heb ik besloten om officieel boomverzorgingswerk te gaan doen. De naam kwam van een klant, die opmerkte dat ik zo hangend in de boom op Tarzan leek.

Sinds 2008 woon ik samen met mijn vrouw, Marijke, in Nes a/d Amstel op haar boerderij. Naast het werk voor Tarzan doe ik in mijn vrije tijd veel onderhouds- en reparatieklussen op de boerderij. En sinds enkele jaren heb ik mijn grote passie gevonden in schermvliegen (paragliden/parapenten).

Tarzan AnnemiekTakkenwijf Annemiek ruimt de gesnoeide takken op in een Amsterdamse binnentuin
Ongeveer 10 jaar geleden vroeg Frans mij om af en toe als zijn grondvrouw te werken. Ik klom altijd al graag in bomen en had op Landgoedkamp wel eens een boom omgezaagd (met een beugelzaag) maar ik had nog geen ervaring met het boomverzorgingsvak. Uiteindelijk hielp ik Frans zo vaak dat hij mij werkkleding, een zaagcursus en  een nul-urencontract gaf. Inmiddels werk ik drie vaste dagen per week bij Tarzan. De afgelopen jaren heb ik veel cursussen gevolgd, boomvakdagen bijgewoond, klimwedstrijden meegedaan en mijn boomveiligheidsdiploma  gehaald. In 2013 ben ik zelfs Nederlands kampioen Boomveiligheidscontroleur geworden. Dit, samen met 10 jaar werkervaring, maakt dat ik mijzelf zie als een boomspecialist. Maar; hoe meer je weet, des te meer vragen!


Naast Tarzan werk ik op zondagen bij h et klimpark Fun Forest en onderhoud ik plezierjachtjes. In mijn vrije tijd ga ik vaak met mijn zeilboot het IJsselmeer op en maak ik graag houtsculpturen. Ik heb twee volwassen dochters en woon in een pipowagen.

Tarzan SietseTarzan Sietse met zijn veilige klimspullen snoeit een boom in Amstelveen
sinds 2017 werk ik bij Tarzan Boomspecialisten. Ik kwam bij het bedrijf werken in 2020.Ik woon in Amsterdam en in mijn vrije tijd ben ik graag bezig met mijn familie, vrienden en directe leefomgeving. Daarnaast rijd ik graag op mijn Tarzan Motor .

 


  


Tarzan DanielTarzan DAniel houd van aanpakken!
sinds 2020 werk ik bij Tarzan Boomspecialisten.Oorspronkelijk kom ik uit Tirol waar ik graag werkte op de boerderij en in het bos. Later ben ik onder andere in Nederland werkzaam geweest als Kite surf instructeur. Ik woon tegenwoordig in Amstelveen met mijn Nederlandse vriendin. ik klus graag in Nederland en in Tirol .

 


  


Tarzan KajTarzan Kaj met zijn veilige klimspullen snoeit een boom op hoogte in Amstelveen
sinds 2017 werk ik bij Tarzan Boomspecialisten. Ik kwam bij het bedrijf werken via mijn tante die tarzan Boomspecialisten had ingehuurd voor het snoeien van haar boom. Het werk leek haar ècht iets voor mij en dat bleek ook zo te zijn. Ik weet mij goed op hoogte te bewegen en daar het benodigde werk uit te voeren.Naast het uitvoerende boomverzorgings werk ben ik ook bezig met het behalen van mijn diploma tot European Tree Worker. Naast mijn werk bij Tarzan, klus ik graag, onder andere aan mijn oude campertje.

 


  


Machinepark Tarzan


dit zijn nog niet eens de grootste
Een greep uit de motorkettingzagen die wij gebruiken bij het kappen van een boom
er kunnen diverse koppen op zoals graafbak, boomklem, palletvork, takkenklem
Onze 4 tons shovel die tot 1000 kg kan tillen
ons versnipperaartje staat achterin de aanhanger
Onze meest gebruikte combinatie bestaande uit een pickup en grote aanhanger totaal laadvermogen 3500 kg!
Tarzan Frans gaat de boom in.
Voor het werken in bomen maken wij gebruik van veiligheidsharnassen en touwen.
Vicente achter de versnipperaar
Onze versnipperaar kan via een achterom of door een woning worden gereden en takken tot 15 cm. diameter versnipperen
Wij gebruiken goed en veilig gereedschap. Hiervoor rekenen wij (uitgezonderd waar # achter staat) onze klant niets extra bovenop onze uur tarieven: Tarzan Boomspecialisten heeft voor het snel en veilig uitvoeren van uw werkzaamheden o.a. de volgende gereedschappen:

Auto's en aanhangers (deze voldoen allen aan de milieunorm om de binnenstad in te mogen):
- Bestelauto 2 zitplaatsen, laadruimte 2m3, laadgewicht 625 kilogram. Het trekvermogen voor een aanhanger is 1200 kilogram.
- Bestelbus 6 zitplaatsen, laadruimte 5m3, laadgewicht 755 kg. Het trekvermogen voor een aanhanger is 2000 kilogram. 
- Kiepauto 3 zitplaatsen met open laadbak van 1,8 bij 3 meter. Mag 870 kg laden en 3500 kg! trekken. Past in een parkeervak (binnenstad)
- Aanhangwagen eigen gewicht 1000kg met een kiepbak van 4 bij 2 meter en een laadvermogen van 2500kg!
- Aanhangwagen eigen gewicht 500kg met een kiepbak van 2,5 bij 1,8 meter en een laadvermogen van 900kg
- Aanhangwagen eigen gewicht 250kg bak van 2 bij 1,5 meter en een laadvermogen van 500kg
 
Machines groot:
- Shovel# 130cm breed, eigen gewicht 4000 kg, kan 1000 kg tillen. Bij de shovel zit: palletvork met verlengers, boomklem, puinbak, graafbak, takkenvork.
- Stobbenfrees# 70 cm breed op rupsen, weegt 1000kg kan stobben frezen tot elke maat.
- Versnipperaar# 72 cm breed. Weegt 200kg kan takken tot 12 cm versnipperen.
Tarief Shovel, Versnipperaar en Stobbenfrees klik hier

Machines klein:
- Motorkettingzagen: Wij hebben zo'n beetje elke professionele zaag die Stihl maakt. Vanaf de kleinste MSA160T accu zaag to de grootste; de MS880
- Bosmaaiers: Wij hebben een wat lichtere en de zwaarste Stihl bosmaaier, de FS360 en de FS 560.
- Grasmaaiers: Wij hebben een kleine Honda gazonmaaier met opvangbak en een grote ruig terrein maaier de Viking MB6RV.
- Gemotoriseerde lier, trekkracht ca. 1000 kg met benzinemotor, vooral handig voor het op onbereikbare plaatsen (uit de sloot) lieren van hout.
- Gemotoriseerde grondboor kunnen wij gebruiken voor. o.a. palen plaatsen en groeiplaatsverbetering.
 
Klimmen, hijsen en slepen:
- Wij gebruiken voor de kleiner bomen (<8 meter) soms één van onze 4 ladders.
- In principe werken wij vrijwel altijd op hoogte met veiligheidsharnas en klimlijnen. Elk van ons heeft zijn eigen volledige klimset.
- Vaak kunnen wij takken en hout niet laten vallen, daarvoor hebben wij speciale afvanglijnen en een speciale afvang en hijs lier.
- Voor het onder spanning zetten van bomen, bijvoorbeeld bij het kappen of slepen hebben wij 2 T-For takels van 800 en 2000kg.

Overig gereedschap in onze werkplaats:
- Wij hebben een zeer uitgebreide werkplaats waarin wij heel veel zelf kunnen maken en repareren van zowel hout, staal als mechanisch en electrisch:
diverse machines om te: boren, slijpen, schuren, zagen, nieten, persen, lassen, snijden (plasmasnijder), sleutelen, schroeven etc.
 
Wat hebben wij niet:
- Sommige zaken hebben wij bewust niet omdat wij deze gewoon te weinig nodig hebben in ons werk. Deze huren wij dan in bij bedrijven di egespecialiceerd zijn in dergelijke machines.
Bijvoorbeeld: hoogwerkers, hijskranen, graafmachines, grote versnipperaars, vrachtwagens, trekkers, 

Zoals u hierboven hebt kunnen lezen hebben wij met name klein en smal materieel die door deuren en tuinhekjes de tuin in kan komen. Dit maakt ons ook de ongeevenaarde specialist, juist voor de boomwerkzaamheden in moeilijker te bereiken plekken zoals (binnen) tuinen, en hofjes in de stad.

Tarzan in Frankrijk


Na 12 jaar fijn samen gewerkt te hebben met Christiaan als College en compagnon. Is hij verder gegaan als zelfstandig boomverzorger in Frankrijk. Dus wie een goede boomverzorger nodig heeft in de regio Limousin of gewoon nieuwschierig is hoie het Christiaan vergaat: Zie.. https://www.tarzanenfrance.com/