Het bedrijf Tarzan

Van Frans naar Tarzan


Tarzan Boomspecialisten is in 2003 opgericht als eenmanszaak. Wat toen begon met een bakfiets, een moterkettingzaag en een klimset is door de jaren heen uitgegroeid tot een gespecialiseerd professioneel bedrijf. Wij voeren vooral werk uit voor particulieren. Daarnaast worden wij gevraagd door (hoveniers) bedrijven en overheden om hun te ondersteunen met ons specialisme.  

Onze visie
Wij werken vanuit een ideologische insteek, maar bovenal zijn wij een commercieel bedrijf dat u de hoogste kwaliteit en service wil bieden. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in alle werkzaamheden op gebied van bomen (snoeien, kappen, onderzoek, etc.). Daarnaast houden wij ons bezig met tuin- en groenonderhoud en handelen wij in boomstam(producten) en maken wij houtsculpturen. 

Tarzan in Frankrijk


Na 12 jaar fijn samen gewerkt te hebben met Christiaan als College en compagnon. Is hij verder gegaan als zelfstandig boomverzorger in Frankrijk. Dus wie een goede boomverzorger nodig heeft in de regio Limousin of gewoon nieuwschierig is hoie het Christiaan vergaat: Zie.. https://www.tarzanenfrance.com/
 
 

Team Tarzan


Tarzan Boomspecialisten Met hun Klimgordels in een populier
Tarzan Team 2017
Frans doet nader boom onderzoek in een esdoorn
Frans
Het Tarzan team Kookt voor onze gewaardeerde klanten
Bedrijfsuitje 2016
Winnaar Nederlands Kampioenschap Boomveiligheidscontroleur
Annemiek
Ons kantoor te Nes aan de Amstel (gemeente Amstelveen) in de sneeuw (met houtkachel)
Ons kantoor
Christiaan kapt een els
Christiaan
Diederik en Vicente snoeien bomen in Amsterdam
Diederik en Vicente
Met ons "Bakkie" en daarachter onze grote aanhanger kunnen wij 3500kg aan snoei en kap hout en takken afvoeren
Onze "Bakkie" met grote aanhanger totaal laadvermogen 3500kg!
Tarzan Team 2018 Met zijn allen in de hoogwerker
Tarzan Team 2018
Tarzan Frans op de bakfiets voor ecologisch natuurlijk snoei werk in Artis Amsterdam
Tarzan Frans op de bakfiets
Tarzan FransTarzan Frans voor snoeiwerk op de bakfiets in Artis Amsterdam
Ik ben geboren en getogen op de Amsterdamseweg te Amstelveen. Vanaf mijn dertiende droomde ik ervan om boswachter te worden.  Tijdens mijn studie kwam ik er achter dat boswachter veelal betekende dat je moest begeleiden, besturen en organiseren. Toen ik tijdens mijn studie in contact kwam met het vak boomverzorging merkte ik dat ik dat wel aantrekkelijk vond! De fysieke arbeid, het werken op hoogte en het kijken naar de boom als individu. Vanaf dat moment begon ik al met het uitvoeren van particulier boomonderhoud en kapwerkzaamheden. Voor dat ik met Tarzan begon heb ik nog doorgeleerd, maar ik ben altijd doorgegaan met mijn liefhebberij: de boomverzorging. In 2003 heb ik besloten om officieel boomverzorgingswerk te gaan doen. De naam kwam van een klant, die opmerkte dat ik zo hangend in de boom op Tarzan leek.

Sinds 2008 woon ik samen met mijn vrouw, Marijke, in Nes a/d Amstel op haar boerderij. Naast het werk voor Tarzan doe ik in mijn vrije tijd veel onderhouds- en reparatieklussen op de boerderij. En sinds enkele jaren heb ik mijn grote passie gevonden in schermvliegen (paragliden/parapenten).

Tarzan AnnemiekTakkenwijf Annemiek ruimt de gesnoeide takken op in een Amsterdamse binnentuin
Ongeveer 10 jaar geleden vroeg Frans mij om af en toe als zijn grondvrouw te werken. Ik klom altijd al graag in bomen en had op Landgoedkamp wel eens een boom omgezaagd (met een beugelzaag) maar ik had nog geen ervaring met het boomverzorgingsvak. Uiteindelijk hielp ik Frans zo vaak dat hij mij werkkleding, een zaagcursus en  een nul-urencontract gaf. Inmiddels werk ik drie vaste dagen per week bij Tarzan. De afgelopen jaren heb ik veel cursussen gevolgd, boomvakdagen bijgewoond, klimwedstrijden meegedaan en mijn boomveiligheidsdiploma  gehaald. In 2013 ben ik zelfs Nederlands kampioen Boomveiligheidscontroleur geworden. Dit, samen met 10 jaar werkervaring, maakt dat ik mijzelf zie als een boomspecialist. Maar; hoe meer je weet, des te meer vragen!


Naast Tarzan werk ik op zondagen bij h et klimpark Fun Forest en onderhoud ik plezierjachtjes. In mijn vrije tijd ga ik vaak met mijn zeilboot het IJsselmeer op en maak ik graag houtsculpturen. Ik heb twee volwassen dochters en woon in een pipowagen.

Tarzan ChristiaanTarzan Christiaan snoeit een Kastanje in Aalsmeer
Mijn interesse voor het groen is al vroeg ontstaan tijdens het werken in de tuin met mijn vader. Vanaf dat moment wilde ik  alleen nog maar tuinarchitect worden en daarom ben ik begonnen op de Middelbare Tuinbouwschool. Door een snuffelstage in  het Amsterdamse Bos kreeg ik te maken met ‘natuur’ in plaats van tuinen en is mijn interesse totaal omgeslagen.
Vervolgens  heb ik hier een passende studie bij gevolgd (Bos- en Natuurbeheer) en tijdens deze studie ben ik mij gaan specialiseren in bomen.

Ik ben inmiddels als sinds begin 2010 werkzaam bij Tarzan en ben sinds 2020 mede eigenaar. Naast Tarzan houd ik er  ontzettend van om te koken, klussen in en rond mijn huis en leuke dingen te doen met mijn vrienden en vrouw Aranea.


Tarzan KajTarzan Kaj met zijn veilige klimspullen snoeit een boom op hoogte in Amstelveen
sinds 2017 werk ik bij Tarzan Boomspecialisten. Ik kwam bij het bedrijf werken via mijn tante die tarzan Boomspecialisten had ingehuurd voor het snoeien van haar boom. Het werk leek haar ècht iets voor mij en dat bleek ook zo te zijn. Ik weet mij goed op hoogte te bewegen en daar het benodigde werk uit te voeren.Naast het uitvoerende boomverzorgings werk ben ik ook bezig met het behalen van mijn diploma tot European Tree Worker. Naast mijn werk bij Tarzan, klus ik graag, onder andere aan mijn oude campertje.

 


  
Tarzan FrankTarzan Frank is coniferen aan het kappen in Amstelveen
In 2017 woonde ik in Nieuw zeeland waar ik onder de indruk van de prachtige natuur in contact kwam met een aantal boomverzorgers. Het leek mij ook fantastisch dit werk te gaan doen. In nieuw-Zeeland bleek de opleiding tot boomverzorger erg duur. Ik besloot daarom in Nederland als boomverzorger aan het werk te gaan en daarnaast de opleiding tot boomverzorger in deeltijd te gaan volgen.

Terug in Nederland werden mijn ogen geopend dat ook hier de bomen en de natuur prachtig zijn. Ik werk drie dagen bij Tarzan, daarnaast doe ik de opleidng tot European Tree Worker.

In mijn vrije tijd zoek ik graag met mijn vrienden de mooiste golven op om te golfsurfen. Want ik kwam er  achter dat de golven hier in Nederland ook zo slecht nog niet zijn.

Tarzan DiederikTarzan Diederik snoeit en cristusdoorn in een Amsterdamse Binnentuin nadat hij deze op veiligheid heeft gekeurd
Ik ben sinds medio 2016 officieel werkzaam bij Tarzan. Ik ben daarvoor als stagiair begonnen maar het beviel mij en het Tarzan Team zo goed dat ik ben gebleven. Ik heb mijn European Tree Worker diploma en certificaat Boom Veiligheids Controleur. Binnen Tarzan wordt ik soms ingezet als Bomenwacht waarbij ik op grote bouwprojecten de aannemer begeleid zijn werkzaamheden zo goed mogelijk uitt evoeren maar wel met daarbij het behoud van de bestaande bomen. Ik blijf leren vooral van mijn collega’s, die mij soms flink hebben moeten aanmoedigen. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat ik hiervoor heel erg hoogtevrees had. Als kind durfde ik de Eiffeltoren nog niet eens op.


Nu ben ik graag in de boom en heb ik vertrouwen in mijn eigen kunnen. Je vrij kunnen bewegen, zowel horizontaal als verticaal, vind ik fantastisch. En bomen… Bomen zijn ook fantastisch!

Machinepark Tarzan


dit zijn nog niet eens de grootste
Een greep uit de motorkettingzagen die wij gebruiken bij het kappen van een boom
er kunnen diverse koppen op zoals graafbak, boomklem, palletvork, takkenklem
Onze 4 tons shovel die tot 1000 kg kan tillen
ons versnipperaartje staat achterin de aanhanger
Onze meest gebruikte combinatie bestaande uit een pickup en grote aanhanger totaal laadvermogen 3500 kg!
Tarzan Frans gaat de boom in.
Voor het werken in bomen maken wij gebruik van veiligheidsharnassen en touwen.
Vicente achter de versnipperaar
Onze versnipperaar kan via een achterom of door een woning worden gereden en takken tot 15 cm. diameter versnipperen
Wij gebruiken goed en veilig gereedschap. Hiervoor rekenen wij (uitgezonderd waar # achter staat) onze klant niets extra bovenop onze uur tarieven: Tarzan Boomspecialisten heeft voor het snel en veilig uitvoeren van uw werkzaamheden o.a. de volgende gereedschappen:

Auto's en aanhangers (deze voldoen allen aan de milieunorm om de binnenstad in te mogen):
- Bestelauto 2 zitplaatsen, laadruimte 2m3, laadgewicht 625 kilogram. Het trekvermogen voor een aanhanger is 1200 kilogram.
- Bestelbus 6 zitplaatsen, laadruimte 5m3, laadgewicht 755 kg. Het trekvermogen voor een aanhanger is 2000 kilogram. 
- Kiepauto 3 zitplaatsen met open laadbak van 1,8 bij 3 meter. Mag 870 kg laden en 3500 kg! trekken. Past in een parkeervak (binnenstad)
- Aanhangwagen eigen gewicht 1000kg met een kiepbak van 4 bij 2 meter en een laadvermogen van 2500kg!
- Aanhangwagen eigen gewicht 500kg met een kiepbak van 2,5 bij 1,8 meter en een laadvermogen van 900kg
- Aanhangwagen eigen gewicht 250kg bak van 2 bij 1,5 meter en een laadvermogen van 500kg
 
Machines groot:
- Shovel# 130cm breed, eigen gewicht 4000 kg, kan 1000 kg tillen. Bij de shovel zit: palletvork met verlengers, boomklem, puinbak, graafbak, takkenvork.
- Stobbenfrees# 70 cm breed op rupsen, weegt 1000kg kan stobben frezen tot elke maat.
- Versnipperaar# 72 cm breed. Weegt 200kg kan takken tot 12 cm versnipperen.
Tarief Shovel, Versnipperaar en Stobbenfrees klik hier

Machines klein:
- Motorkettingzagen: Wij hebben zo'n beetje elke professionele zaag die Stihl maakt. Vanaf de kleinste MSA160T accu zaag to de grootste; de MS880
- Bosmaaiers: Wij hebben een wat lichtere en de zwaarste Stihl bosmaaier, de FS360 en de FS 560.
- Grasmaaiers: Wij hebben een kleine Honda gazonmaaier met opvangbak en een grote ruig terrein maaier de Viking MB6RV.
- Gemotoriseerde lier, trekkracht ca. 1000 kg met benzinemotor, vooral handig voor het op onbereikbare plaatsen (uit de sloot) lieren van hout.
- Gemotoriseerde grondboor kunnen wij gebruiken voor. o.a. palen plaatsen en groeiplaatsverbetering.
 
Klimmen, hijsen en slepen:
- Wij gebruiken voor de kleiner bomen (<8 meter) soms één van onze 4 ladders.
- In principe werken wij vrijwel altijd op hoogte met veiligheidsharnas en klimlijnen. Elk van ons heeft zijn eigen volledige klimset.
- Vaak kunnen wij takken en hout niet laten vallen, daarvoor hebben wij speciale afvanglijnen en een speciale afvang en hijs lier.
- Voor het onder spanning zetten van bomen, bijvoorbeeld bij het kappen of slepen hebben wij 2 T-For takels van 800 en 2000kg.

Overig gereedschap in onze werkplaats:
- Wij hebben een zeer uitgebreide werkplaats waarin wij heel veel zelf kunnen maken en repareren van zowel hout, staal als mechanisch en electrisch:
diverse machines om te: boren, slijpen, schuren, zagen, nieten, persen, lassen, snijden (plasmasnijder), sleutelen, schroeven etc.
 
Wat hebben wij niet:
- Sommige zaken hebben wij bewust niet omdat wij deze gewoon te weinig nodig hebben in ons werk. Deze huren wij dan in bij bedrijven di egespecialiceerd zijn in dergelijke machines.
Bijvoorbeeld: hoogwerkers, hijskranen, graafmachines, grote versnipperaars, vrachtwagens, trekkers, 

Zoals u hierboven hebt kunnen lezen hebben wij met name klein en smal materieel die door deuren en tuinhekjes de tuin in kan komen. Dit maakt ons ook de ongeevenaarde specialist, juist voor de boomwerkzaamheden in moeilijker te bereiken plekken zoals (binnen) tuinen, en hofjes in de stad.

Continuing together with Tarzan as a official partnership


Tarzan


Christiaan en Frans nèt samen ingeschreven
bij de Kamer van Koophande

Continuing together with Tarzan as a official partnership

Op 12 augustus 2003 verzond Frans zijn eerste factuur als Tarzan Boomspecialisten, de eenmanszaak die hij toen net was begonnen. Die eerste klus was het snoeien van een es bij Amina in de Amsterdamse Bijlmermeer. Frans fietste op zijn oude bakfiets met een kettingzaag en klimspullen helemaal van Amstelveen naar de Bijlmermeer om deze boom te snoeien, en ging met zijn bakfiets vol
takken weer terug. Dat waren nog eens tijden! Het bedrijf en Frans’ leven waren toen nog simpel, goedkoop en overzichtelijk. Als hij zo drie klusjes per week deed, had hij genoeg geld en ook voldoende tijd over voor andere dingen. In 2005 kwam bij Tarzan de eerste auto, een Ford Pick-Up.
En ook de eerste stagiaire, Jaap, die later de eerste werknemer werd. Annemiek kwam erbij,
daarna Chris en zo groeide het bedrijf tot wat het nu is: zes Tarzans en vier auto’s, stapels kettingzagen en honderden meters klimtouw. Ongeveer vijf jaar geleden zijn we binnen Tarzan gaan nadenken over de verre toekomst van het bedrijf. We kwamen er al snel achter dat het bedrijf Tarzan Boomspecialisten in ieder geval zou moeten blijven bestaan. Christiaan (meestal Chris genoemd),
die al sinds 2010 bij Tarzan werkt, gaf aan dat hij graag hiermee verder wilde. Zijn wens was al langer om zelfstandig ondernemer te worden, liefst binnen Tarzan. Frans wilde eigenlijk weer terug naar de begintijden van Tarzan, toen hij meer tijd had voor zijn eigen klusjes.

De bedrijfsvorm is natuurlijk iets om zorgvuldig over na te denken. Wordt het een B.V., maatschap, LTD. of V.O.F.? Al deze vormen hebben hun voor- en nadelen. Een B.V. is natuurlijk lekker veilig voor je privékapitaal, maar wel vrij duur en administratief wat lastig. Ook vinden wij: als je er echt voor gaat, dan verschuil je je niet achter een bv maar ga je er vol in, ook met je privé-eigendom. Een vof is een vorm die naar onze mening goed bij ons past.
Frans begint, naast de V.O.F. samen met Chris, een ander bedrijf waarin hij zijn ‘eigen klusjes’ kan doen.

Er zijn dus vanaf 1 januari 2020 twéé Tarzan-bedrijven:
1. Tarzan Boomspecialisten V.O.F.
In dit bedrijf houden eigenaren Frans en Chris zich samen met het bestaande
Tarzan Team bezig met het leveren, planten, snoeien en kappen van bomen, en advies geven over bomen, wortels, frezen etc. Kortom: alles wat te maken heeft met de levende boom.

2. Tarzan Hout & Energie
In deze eenmanszaak gaat Frans zich vooral bezighouden met het verwerken en vermarkten van het hout en de takken, en hij gaat bij klanten de klusjes doen die niets met ‘de levende boom’ te maken hebben. En daarnaast gaat Tarzan Hout & Energie zelf opgewekte duurzame energie leveren. Verderop in deze nieuwsbrief kunt u meer lezen over Tarzan Hout & Energie.

Wat er voor u als klant verandert?
Wij verwachten niet zo veel. Misschien zal u voor het bomenwerk wat meer contact met Chris hebben. Frans blijft gewoon werkzaam bij Tarzan Boomspecialisten, maar wat minder intensief en meer achter de schermen.